Lichtonderzoek

Lichtonderzoek

Een goed lichtplan aangevuld met (bio-)dynamische verlichting ondersteunt ons slaap-waak(circadiaans) ritme en leidt tot een hogere alertheid, betere prestaties en een veilige omgeving. Deze effecten zijn aangetoond bij patiënten, bij leerlingen, bij ouderen, bij iedereen, zelfs in uw eigen huis. 

Wat betekent het voor uw situatie? Welke effecten kunnen bij u bereikt worden? Lager ziekteverzuim? Minder valincidenten? Hogere concentratie en meer efficiëntie?

Elke situatie is anders. Zo ook die van u. Het aanbod voor circadiaanse lichtoplossingen groeit gestaag. Een goed moment voor u om zicht te krijgen op de lichtomstandigheden binnen uw organisatie vóórdat u om tafel gaat met leveranciers. Vraag een quickscan bij ons aan.

Verlichtingsonderzoek

Weten wat uw situatie is? Doe een quickscan!

Met de quickscan worden aan de hand van enkele modules veel voorkomende ruimten steekproefsgewijs beoordeeld. Er worden knelpunten in beeld gebracht ondersteund met lichtmetingen. Het kleur- en materiaalgebruik én de inrichting worden integraal door ons meegenomen in de toetsing.

Wij stellen voor u een onafhankelijk rapport samen en beschrijven per ruimtesoort de aanbevelingen. Zo kunt u met dit rapport binnen uw organisatie draagvlak creëren voor de gewenste of zelfs noodzakelijke aanpassingen en de bijbehorende investeringen.  

Een nieuw lichtproject? Wat komt er op u af?

Voor het uitrollen van een lichtproject is een integrale benadering nodig. Het vraagt om betrokkenheid van diverse disciplines waaronder installateurs, gebouwbeheerders, energieconsulenten, zorgmanagers en inkopers. Wij weten als geen ander wat er op u af gaat komen en welke stappen u moet zetten. Er is een speciale module ontwikkeld van de aanvang tot het in gebruik nemen van de verlichting. Wilt u meer weten over onze projectmatige ondersteuning? Mail ons dan en vraag een persoonlijk adviesgesprek aan.

Bereid uw cliënten én personeel goed voor!

Een verandering in de verlichting kan van grote invloed zijn op uw bewoners en cliënten—zeker in het geval van de zorg waarbij het lichtniveau bijvoorbeeld vaak met een factor 2 tot 3 verhoogd wordt. Het personeel wil de verlichting dan al snel graag dimmen ‘voor de gezelligheid’, zich niet realiserend wat dit voor het welbevinden van hun cliënten betekent. Ze worden alerter, actiever en voelen zich veiliger. Wij begeleiden dit traject in trainingen en op maat gemaakte e-learning modules. Het succes van het project staat en valt bij het informeren en trainen van uw personeel. Wij helpen de waarde van licht in te zien.

Vraag hieronder een gratis quickscan aan: