Steeds meer mensen zien het licht.

De bekende interieurarchitect Axel Vervoort zei het al: Licht is wet: het is kracht, het is energie, het is leven. En zo is het. Licht is de energie die de wereld creëert. Eentje die in meer of mindere mate bepaalt hoe we ons voelen: die onze stemmingen regisseert.

Licht heeft invloed op onze kinderen die de hele dag op school zitten. Op onze werkplekken, waar we de hele week verblijven. En op onze kwetsbaarste mensen in de zorginstellingen, waar goed licht weldadig is en bij kan dragen aan een goed gevoel.

Bij bouwprojecten wordt er steeds meer rekening gehouden met licht. Een lichtplan toont hoe het er van binnen uitziet, hoe het aanvoelt, of we er energie van krijgen, of het duurzaam is. Licht is modern geworden en spreekt een stevig woordje mee bij het realiseren van een comfortabele en duurzame levensstijl.

Steeds meer mensen zien het licht.
Ontdek Lichtwerk Studio

Licht en gezondheid

Een goed lichtplan aangevuld met (bio-)dynamische verlichting ondersteunt ons slaap-waak(circadiaans) ritme en leidt tot een hogere alertheid, betere prestaties en een veilige omgeving. Effecten die o.a. zijn aangetoond bij patiënten, ouderen en leerlingen.

Ons team van Lichtwerk Studio, bestaande uit licht- en gezondheidsexperts, kunnen u helpen door een passend lichtplan samen te stellen dat is afgestemd op uw vraagstuk.

Benieuwd welke effecten er zoal bereikt kunnen worden?

Vraag een quickscan aan. Zo krijgt u zicht op de lichtomstandigheden binnen uw organisatie.

Effect-van-licht-op-menselijk-lichaam-1991x2048

Licht in je organisatie

Wat betekent een goed lichtplan voor uw situatie? Welke effecten kunnen bij u bereikt worden? Lager ziekteverzuim? Minder valincidenten? Hogere concentratie en meer efficiëntie? Elke situatie is anders. Zo ook die van u. Het aanbod voor circadiaanse lichtoplossingen groeit gestaag. Een goed moment voor u om zicht te krijgen op de lichtomstandigheden binnen uw organisatie vóórdat u om tafel gaat met leveranciers.

Een nieuw lichtproject?
Wat komt er op u af?

Een verandering in de verlichting kan van grote invloed zijn op uw bewoners en cliënten—zeker in het geval van de zorg waarbij het lichtniveau bijvoorbeeld vaak met een factor 2 tot 3 verhoogd wordt. Het personeel wil de verlichting dan al snel graag dimmen ‘voor de gezelligheid’, zich niet realiserend wat dit voor het welbevinden van hun cliënten betekent. Ze worden alerter, actiever en voelen zich veiliger. Wij begeleiden dit traject in trainingen en op maat gemaakte e-learning modules. Het succes van het project staat en valt bij het informeren en trainen van uw personeel. Wij helpen de waarde van licht in te zien.

Quickscan

Weten wat uw situatie is? Doe de quickscan! Met de quickscan worden aan de hand van enkele modules veel voorkomende ruimten steekproefsgewijs beoordeeld. Er worden knelpunten in beeld gebracht ondersteund met lichtmetingen. Het kleur- en materiaalgebruik én de inrichting worden integraal door ons meegenomen in de toetsing. Wij stellen voor u een onafhankelijk rapport samen en beschrijven per ruimtesoort de aanbevelingen. Zo kunt u met dit rapport binnen uw organisatie draagvlak creëren voor de gewenste of zelfs noodzakelijke aanpassingen en de bijbehorende investeringen. Vraag hieronder een gratis quickscan aan:


    Een nieuw lichtproject?

    Voor het uitrollen van een lichtproject is een integrale benadering nodig. Het vraagt om betrokkenheid van diverse disciplines waaronder installateurs, gebouwbeheerders, energieconsulenten, zorgmanagers en inkopers. Wij weten als geen ander wat er op u af gaat komen en welke stappen u moet zetten. Er is een speciale module ontwikkeld van de aanvang tot het in gebruik nemen van de verlichting. Wilt u meer weten over onze projectmatige ondersteuning? Mail ons dan en vraag een persoonlijk adviesgesprek aan.