ons team

Ons team

Erna van het Erve

Ik heb Kleurmerk in 1989 opgericht. De groei van kleurontwerp, naar lichtontwerp, naar het totale interieur is voor mij vanzelfsprekend. Dat was al toen bij mijn eerste oplevering van een kleurontwerp, het licht aanging… Toen werd als snel duidelijk dat je als je met kleur iets doet, je ook iets over het licht moet zeggen en vice versa. Als ontwerper ben ik, doordat ik deze groei heb doorlopen, inhoudelijk sterk geworden; ik ken alle fases van het proces goed. Dat komt mijn opdrachtgever en mijzelf uiteraard, goed van pas in de bouw- en verlichtingswereld. Ik heb een uitgebreide interesse- en opleidingsachtergrond, ik wil alles goed begrijpen.

Daarnaast zit ik niet graag stil en ben altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. In die zijn er volop in deze tijd. Maar ze komen bij mij niet zomaar door de screening heen. Vanwege mijn oorspronkelijk facilitair achtergrond kun je wel zeggen, dat is verankerd in mij. Ik probeer altijd zo breed mogelijk naar de toepassing van materialen te kijken en alle aspecten daarin mee te wegen. En zo ook in de verlichting. De ontwikkelingen in de verlichting vind ik buitengewoon interessant en mijn missie is om met beide benen op de grond mijn opdrachtgevers van goed onderbouwd advies te voorzien.

Ik werk graag in teams en zoek de verbinding op met de mensen. Mijn energie werkt vaak aanstekelijk en draagt bij tot een prettige samenwerking.

Met mijn vaste teamleden Gretha, Tom, Kirsten, Marie-Fleur, Christel en Anna zijn wij met Studio Kleurmerk in staat ieder project van elk formaat op te pakken.

Gretha van der West

Projectmanagement

’Zorg en bedrijfsvoering op één lijn brengen: dan ben ik op mijn best.’

Al ruim 30 jaar is Gretha werkzaam in de zorg! Uitgeloot voor geneeskunde begon ze haar carrière als operatieassistent. Vervolgens ging ze Gezondheidswetenschappen studeren met verandermanagement in de zorg als specialisatie. Dat leidde ertoe dat ze in 2003 als zelfstandig interim-manager, programmamanager en projectmanager aan de slag ging. Haar kracht: Gretha voelt zich vooral in haar element als zorg en bedrijfsvoering op één lijn moeten worden gebracht. Zo kwam ze op haar bestemming.

Als programmanager van nieuwbouw van het Meander Medisch Centrum werkte Gretha nauw samen met Erna van het Erve op thema’s als kantoorconcepten, werkomgevingen en patiëntomgevingen, waarbij ontwerp, kleur en licht het verschil kunnen maken. Dat werd een succes.

`Erna en ik verstaan elkaar goed en vullen elkaar aan. De unieke kijk van Erna op een gezonde omgeving en haar vakmanschap en gedrevenheid maken van elk project een feestje. Daarbij levert elk project een bijdrage aan een gezondere, fijnere en mooiere leefomgeving.’

Gretha is een manager pur sang en weet, met oog voor de menselijke maat, een brug te slaan tussen verschillende niveaus en disciplines in (zorg)organisaties.

Tom Kruijsman

Technisch lichtadviseur

`Een mooie uitdaging om tot onverwachte oplossingen te komen.’

`Hallo, mijn naam is Tom. Ik werk al 35 jaar in de lichtwereld! In mijn rol als sparringpartner denk ik mee over lichtplannen en geef ik advies. Soms kun je licht op een andere, onverwachte manier benaderen met een maximaal effect. Dat is altijd een mooie uitdaging.

Ik ben gespecialiseerd in kantoren, scholen, winkels, showrooms, musea en zorginstellingen en weet veel over lichtsturingen en lichtmetingen in binnen en buitensituaties. Goed en gezond licht is altijd een combinatie van techniek en vormgeving. Ik selecteer en beoordeel ook armaturen om de klant te helpen om tot een verantwoorde keuze te komen. Leuk werk en dankbaar om te doen.’

Kirsten Bouwman

`Licht heeft veel invloed op de kwaliteit van je leven.’

`Hallo, ik ben Kirsten. Ik werk nu 2,5 jaar bij Studio Kleurmerk, waar ik mij vooral bezighoud met verlichting: lichtontwerp en lichtberekeningen. Het is interessant om in 3D met lichtbeelden te werken. Om te zien hoe deze twee aspecten van licht elkaar aanvullen en de mogelijkheden die dat biedt. Je kunt hiermee variëren en zo de mogelijkheden per opdracht analyseren.

Daarnaast heb ik vorig jaar de afstudeeropdracht van mijn bachelor Industrial Design Engineering uitgevoerd bij Studio Kleurmerk. Hier ben ik dieper ingegaan op het effect van biodynamische verlichting op de belevenis van ouders en kinderen in een Kinderziekenhuis. Verlichting heeft een groot biologisch effect op de kwaliteit van leven. Dat maakt het allemaal extra interessant.’

kirsten bouwman, 3D visualisaties

Anna Bokdam

Lichtberekening- en visualisaties, 3D interieurontwerp en visualisaties

`Ideeën in praktijk brengen: dat is het mooie van dit vak.’

`Hoi! Ik ben Anna, 23 jaar en student Integrated Product Design aan de TU Delft. Ik werk alweer bijna een jaar bij Studio Kleurmerk. Ik houd me bezig met het modelleren van ruimtes en lichtberekeningen in DiaLux. Daarnaast maak ik visualisaties voor klanten en de website. Het gave aan dit werk is dat ideeën visualisaties worden en uiteindelijk realiteit! Een van mijn favoriete projecten is de Teresiakerk die wordt omgebouwd tot woongelegenheid. De mogelijkheden die je daar hebt om tot een bijzondere lichtinval te komen zijn heel bijzonder. En zonder afbreuk te doen aan het interieurontwerp. Dat blijft een boeiend samenspel.’

Marie-Fleur Woolderink

Lichtberekening- en visualisaties, 3D interieurontwerp en visualisaties

`Licht moet mooi zijn én functioneel.’

`Ik ben Marie-Fleur en ben net gestart bij Studio Kleurmerk. Ik ben 3D visualizer en houd mij vooral bezig met lichtontwerp en lichtberekeningen. Goed licht is erg belangrijk. Het is een vakgebied dat sterk in opkomst is. Het interessante eraan is dat je maar door blijft leren en je nooit uitgeleerd zal zijn, omdat de branche zich zo snel aan het ontwikkelen is.

Lichtontwerp past bij mijn visie over ontwerpen. Het moet niet alleen mooi zijn, maar ook voldoen aan bepaalde eisen. Het ontwerp moet goed onderbouwd zijn. Bij Studio Kleurmerk breng ik in praktijk wat ik tijdens mijn studie Industrial design engineering heb geleerd. Dat blijft uitdagend, want elk project is uniek. Verder vind ik biodynamisch licht erg interessant omdat het effect heeft op de gezondheid van de gebruiker en hier veel kansen liggen om licht in te zetten als middel om je beter te voelen.’

Christel Tolenaars

Interieur Vormgever

Interieur & sfeer is er bij Christel met de paplepel ingegoten.

Samen met haar ouders en broertje woonden ze jarenlang boven hun interieurwinkel met vloer, – en raambekleding.
Na het afronden van de studie aan de hoge hotelschool in Maastricht, bleef het creatieve proces van ontwerpen en vormgeven lokken. Na diverse cursussen op interieurgebied heeft ze ook de opleiding op de Saxion Hogeschool in Deventer van Interior Design & Styling afgerond.
Vanaf 2004 is Christel werkzaam als interieur vormgever in diverse branches en vanaf 2019 volledig zelfstandig aan het werk.
Projecten in de zorg & het onderwijs spraken mij altijd al erg aan.
Hier kijk je echt met de bril van de bewoners en gebruikers naar het effect van kleur, licht & indeling.
Ik vind het heerlijk om de interieurpuzzel op te lossen binnen de mogelijkheden.
Erna en ik zijn elkaar tegen gekomen in een zorgproject en dat samenwerken ging als vanzelf. Het gezegde 1 en 1 = 3 gaat hierbij mooi op.
Erna is een vakvrouw en heeft een scherpe kijk op een ruimte. Het ontwerpproces met haar aangaan is elke keer weer een feestje!
Naast een sfeervol interieur neerzetten en blije bewoners & gebruikers, vind ik het minstens zo belangrijk dat we naast hard werken ook plezier hebben in ons werk.
Dit geeft mij enorm veel voldoening.

Leila Bargo

Stage interieur en lichtontwerp

`Hier leer je veel nieuwe dingen.’

`Studio Kleurmerk was tot een paar maanden geleden een soort einddoel voor mij. Ik wilde er dolgraag werken, maar ik moest ook nog naar school. Nu ik die heb afgerond, heb ik hier de kans om de verschillende ontwerpprocessen van dichtbij mee te maken! Zelf ben ik erg enthousiast over wat ik allemaal leer: van het communiceren met de klant (en bedrijven die samen met kleurmerk werken), tot ontwerpen en het presenteren van de concepten en daadwerkelijke plannen. Nieuwe dingen leren ontdekken en meegaan met de ontwikkelingen op het gebied van licht: dat is wat ik wil.’

Nieuw project?

Klik op de knop hieronder en ontdek wat kleur voor jou kan betekenen.